PROT3CT 3. Çalıştay - Geleneksel Yapılarda Enerji İyileştirme Çözümleri

PROT3CT (Türkiye'deki geleneksel konutların iklime dayanıklılık, koruma ve konfor için sürdürülebilir bir şekilde iyileştirilmesine yönelik süreçler), British Council-TÜBİTAK tarafından finanse edilen, disiplinler arası bir Newton Kurumsal Bağlantılar (Newton Institutional Links) projesidir. Ekip, UCL CEGE ve IEDE, Birleşik Krallık Yapılarda Nem Merkezi (UKCMB), Sürdürülebilir Geleneksel Yapılar Birliği (STBA), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve önde gelen miras STK'sı, Türkiye Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği KORDER ve ödüllü bir miras koruma firması olan SAYKA'dan oluşmaktadır. Proje, bir dizi sektörler arası kapasite geliştirme ve danışma çalıştayları ile enerji verimliliği ve mirasın korunmasının önemli paydaşlarını bir araya getirecektir. PROT3CT'nin hedefleri şunlardır:

• Türkiye'deki geleneksel konut tipolojilerinin enerji performansını artırmak için uygun maliyetli iyileştirme seçenekleri paketleri belirlemek,
  • Yerel halkın, koruma uzmanlarının, karar vericilerin ve iklim dayanıklılığı üzerine çalışan akademisyenlerin farkındalığını artırmaya yardımcı olmak,
  • Sürdürülebilir etki ve işbirlikçi bağlantılar kurmak için bilgi alışverişi sağlamak.

İyileştirme çözümlerine odaklanan 3. çalıştay, 19 Kasım 2021 Cuma günü İngiltere saati ile 10:30-12:30 (Türkiye saati ile 13:30-15:30) arasında Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilmiştir. Çalıştay programını aşağıda bulabilirsiniz.

Son Güncelleme:
22/02/2022 - 01:27